10.3.10

Πρόωρο καπέλο ΦΠΑ στη βενζίνη


Δεν μετακύλισαν στις τιμές αντλίας μόνο την αύξηση του ειδικού φόρου, αλλά και την επιβάρυνση από τον νέο, υψηλότερο ΦΠΑ (21% αντί 19%) που κανονικά τίθεται σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 15 Μαρτίου. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της δειγματοληψίας της περασμένης...


Παρασκευής που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με τα οποία η μέση πανελλαδική τιμή αυξήθηκε κατά 10 λεπτά το λίτρο, αντί για 8 λεπτά που είναι η αύξηση του φόρου.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέση τιμή των 1,27 ευρώ, ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στα 1,369 ευρώ, που σημαίνει ότι σε ακριβά πρατήρια ακόμη και εντός Αθηνών πλησιάζει στο 1,50 ευρώ, ενώ στις εθνικές οδούς και σε βενζινάδικα απομακρυσμένων περιοχών και νησιών ξεπερνά αυτά τα επίπεδα.

Το ερώτημα λοιπόν που θα πρέπει να απασχολήσει από την προσεχή εβδομάδα τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, υπό τον κ. Στέφανο Κομνηνό, είναι κατά πόσον οι εμπλεκόμενοι στα καύσιμα θα εκμεταλλευθούν την αύξηση του ΦΠΑ από την προσεχή Δευτέρα για να ανεβάσουν και άλλο τις τιμές. Πάντως, χθες, σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση επιβολής πλαφόν στις τιμές της βενζίνης, στους νομούς εκείνους όπου διαμορφώνονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS