30.11.09

Μία χελώνα... Θεός! Ανατολική Ινδία .


Εκατοντάδες φτωχοί ινδουιστές στην Ανατολική Ινδία αρνήθηκαν να παραδώσουν στις αρχές μία σπάνια χελώνα, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για μετενσάρκωση του Θεού.
Χωρικοί ψέλνουν ύμνους και προσφέρουν στεφάνια από άνθη, ενώ μεταφέρουν γαβάθες με ρύζι και φρούτα από απομακρυσμένα χωριά σε έναν ναό στην Κεντραπάρα, μία παραθαλάσσια περιοχή της πολιτείας της ανατολικής Όρυσσα.
Οι αστυνομικές αρχές κατέβαλαν προσπάθειες να ελέγξουν την κοσμοσυρροή και απέτυχαν να πείσουν τους χωρικούς να παραδώσουν τη χελώνα.
«Ζητήσαμε από τους χωρικούς να μας την παραδώσουν καθώς είναι παράνομο να φυλακίζεις μία χελώνα, αλλά εκείνοι αρνούνται,» ισχυρίστηκε ο P.K. Behera, στέλεχος της κυβερνητικής υπηρεσίας για την προστασία της άγριας ζωής.
Η χελώνα είναι προστατευόμενο ζώο στην Ινδία και οποιοσδήποτε βρεθεί να έχει στην κατοχή του χελώνα, χωρίς την απαραίτητα άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους και καταβολή χρηματικού προστίμου.
Οι άκαμπτοι χωρικοί, όμως, αρνούνται να παραδώσουν τη χελώνα και ισχυρίζονται πως φέρει στο καβούκι της ιερά σύμβολα, τα οποία τους κάνει να πιστεύουν πως το ζώο είναι μετενσάρκωση του θεού Jagannath.
«Ο θεός Jagannath επισκέφτηκε το χωριό μας με τη μορφή χελώνας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας την πάρει,» ισχυρίστηκε ο Ramesh Mishra, ιερέας του ναού.

pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS