21.11.09

Στημένοι αγώνες ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη


Έναν ολόκληρο μηχανισμό στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης αποκάλυψε η εισαγγελία του Μπόχουμ.
Στην αποκάλυψη σκανδάλου «μεγατόνων», με ανυπολόγιστες ακόμη επιπτώσεις στην αξιοπιστία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προέβησαν την Πέμπτη οι γερμανικές αρχές.
Συγκεκριμένα, η γερμανική αστυνομία προέβη σε συλλήψεις υπόπτων για...

«στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ο αριθμός των συλληφθέντων.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Μπόχουμ, συλλήψεις έγιναν τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες στο πλαίσιο έρευνας της UEFA για υπόθεση «στημένων» αγώνων. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ελβετία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Τουρκία, η Κροατία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία και η Σλοβενία.

Η έρευνα άρχισε στις αρχές του έτους και στρέφεται κατά διεθνούς κυκλώματος που φέρεται να βρίσκεται πίσω από ευρείας κλίμακας «στήσιμο» αγώνων.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το κύκλωμα δωροδοκούσε παίκτες, προπονητές και διαιτητές σε υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για να διαμορφώνουν τα αποτελέσματα αγώνων και κερδίζει μεγάλα ποσά στο στοίχημα...

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο Μπόχουμ.

news24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS