20.1.10

"Φύγετε από το σπίτι όσο είναι νωρίς"

"Φύγετε από το σπίτι όσο είναι νωρίς"

Ο Ρενάτο Μπρουνέτα είναι ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης. Έξαλλος από την απόφαση Ιταλού δικαστή που υποχρέωσε έναν πατέρα να καταβάλει χρήματα στην 32χρονη κόρη του, γιατί δεν μπορούσε να συντηρήσει μόνη της τον εαυτό της, είπε ότι, αν χρειαστεί, θα πρέπει ακόμη και με νόμο τα παιδιά να εγκαταλείπουν την οικογενειακή εστία στα 18.

Σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα La Stampa-οι Ιταλοί «νέοι» στηρίζονται περισσότερο στους γονείς τους, με το 59% των ανδρών και των γυναικών από 18 ως 34 ετών να συνεχίζουν να ζουν στο σπίτι της μητέρας και του πατέρα τους.

Στην Βρετανία, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 35,5%, στο 10% στην Ισπανία, στο 16,5% στη Γερμανία και στο 23% στη Γαλλία. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται, την ίδια στιγμή, στο 29%.

Οι δυσκολίες στην ανεύρεση σταθερής εργασίας έχουν καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της ανεξαρτητοποίησης των νέων Ιταλών. Και, παρά τον ενθουσιασμό του, ο κύριος Μπρουνέτα, δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις που προκαλεί με τις προτάσεις του για έναν ακόμη λόγο: βρέθηκε και ο ίδιος σε αυτή τη θέση πριν από χρόνια. Όπως είπε, έφυγε από το σπίτι των γονιών του στα 30 και, μέχρι τότε, δεν είχε μάθει ούτε να στρώνει το κρεβάτι του.
http://www.madata.gr/diafora/stranges/50219.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS