14.1.10

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις με έκπτωση 60%

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις με έκπτωση 60%

Αύριο Παρασκευή ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες και θα κρατήσουν μέχρι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Η επίσημη περίοδος των εκπτώσεων ανοίγει στις 15 Ιανουαρίου και κλείνει στις 27 Φεβρουαρίου.

Η περίοδος των προσφορών-εκπτώσεων θεωρείται ελπίδα για την αγορά, η οποία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναστέναξε από τη στενότητα τόσο στην ρευστότητα όσο και στην γενικότερη κίνηση.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις της αγοράς, οι προσφορές που θα κάνουν οι έμποροι για να τονώσουν την κίνηση θα φθάσουν ή/και θα ξεπεράσουν το 60%.

Ήδη τα μεγάλα πολυκαταστήματα καλούν τους πελάτες τους σε προκρατήσεις ειδών έναντι μικρής προκαταβολής, τα οποία θα παραλαμβάνουν μετά την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στη μειωμένη τιμή. Απο την πλευρά τους, οι μικρότεροι έμποροι κάνουν ήδη εκπτώσεις στο ταμείο. Δεν λείπουν και οι επιχειρήσεις που έχουν αναρτήσει εντός των καταστημάτων τους πινακίδες για εκπτώσεις σε συγκεκριμένα είδη. Η μεγάλη πτώση του τζίρου, η οποία τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 30%, αναγκάζει τους επιχειρηματίες- παράτυπα- να αρχίσουν νωρίτερα τις χειμερινές εκπτώσεις, στην προσπάθειά τους να μαζέψουν ό,τι μπορούν στα ταμεία τους καθώς οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν» και η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού έχει κλείσει για τα καλά.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/49818.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS