24.11.09

To σκοτεινό μυστικό των ποπ κορν


Αν η ιδέα να περάσετε το Σαββατόβραδό σας σε μια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα με την παρέα σας και με μία σακούλα γεμάτη ποπ κορν με γεύση βουτύρου σας ενθουσιάζει, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.

Θα μπορούσε πράγματι να είναι καλή ιδέα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τα ποπ κορν σας με …όλους τους υπόλοιπους κινηματογραφόφιλους γύρω σας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα αμερικανική έρευνα.Διαπιστώθηκε ότι μια μεγάλη συσκευασία ποπ κορν για παράδειγμα μπορεί να περιέχει μέχρι και 1.200 θερμίδες και 60 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Αν κανείς προσθέσει μόλις μια κουταλιά της σούπας βούτυρο προσλαμβάνει επιπλέον 130 θερμίδες.

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά μίας συσκευασίας ποπ κορν μεσαίου μεγέθους δε διαφέρει κατά πολύ από εκείνη της μεγάλης συσκευασίας.

Όσο για τη μικρή συσκευασία ούτε λίγο ούτε πολύ περιέχει 670 θερμίδες και 24 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Ένας τρόπος για να κάνετε το ποπ κορν σας πιο υγιεινό είναι να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν μια μερίδα χωρίς καθόλου αλάτι. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να γλιτώσετε από τις περιττές θερμίδες, είναι να παραλείψετε το ποπ κορν εντελώς.

«Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μια σακούλα ποπ κορν με 10 φίλους.cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS