1.12.09

Το μήνυμα του γ.γ του ΟΗΕ για την Παγόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

«Το AIDS παραμένει σε παγκόσμιο επίπεδο μία από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου, ενώ την ίδια στιγμή, οι νέες μολύνσεις αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τη θεραπεία των ασθενών», επισημαίνει ο γ.γ του ΟΗΕ.

Συνεχίζοντας ο Μπαν Κι-Μουν εξηγεί πως «Αντιμετωπίζουμε μια σαφή πρόκληση, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που φέρνει αποτελέσματα και επείγει να κάνουμε περισσότερα, για να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας για την επίτευξη, έως το 2010, της καθολικής πρόσβασης στην πρόληψη, τη θεραπευτική αγωγή, την περίθαλψη και τη στήριξη».

Όπως σημειώνει ο γ.γ. του ΟΗΕ, ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί «μόνο αν ρίξουμε το άπλετο φως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον HIV. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή στιγματισμού και διακρίσεων που συνδέονται με τον HIV. Σημαίνει την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Σημαίνει την εξασφάλιση της πρόσβασης σε πληροφόρηση και υπηρεσίες σχετικά με τον ιό HIV».

Επιπλέον, ο κ. Μουν καλεί όλες τις χώρες να άρουν τους ποινικούς νόμους, τις πολιτικές και τις πρακτικές που αποτελούν εμπόδιο στην αντιμετώπιση του AIDS, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών εις βάρος των ατόμων με HIV, ενώ σημειώνει ότι «η επιτυχής αντιμετώπιση του AIDS δεν τιμωρεί τους ανθρώπους. Τους προστατεύει».

Ο Γενικός Γραμματέας καταλήγει τέλος «Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS, ας υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι ζουν με τον ιό HIV, των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και των παιδιών και των οικογενειών που πλήττονται από την επιδημία. Ιδίως τώρα, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, ας χρησιμοποιήσουμε την απάντηση στο AIDS προκειμένου να προχωρήσουμε προς την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Πάνω από όλα, ας δράσουμε τώρα»
stifora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Αναγνώστες

GreekBloggers.com Get more followers SYNC BLOGS